Wat beweegt MandY

Ik wil je het waardevolle van yoga laten ervaren, gewoon door te doen. Het is eenvoudig; je beweegt, ademt en voelt. Vanuit ontspanning en zonder wilskracht creëer je veerkracht en souplesse in lijf en brein.

Yoga brengt zowel rust als energie en hebben we daar niet allemaal behoefte aan in ons drukke leven? Als je wilt kun je je eigen ‘oplader’ zijn. Door met regelmaat yoga te beoefenen, zul je tal van positieve effecten ervaren en vitaler en bewuster door het leven gaan.

Graag geef ik je – maar gun het vooral jezelf – een uur quality time. Je zult merken dat dat ene uur je ook buiten de yogamat zoveel meer brengt. Door het beoefenen van jouw yogapractice kom je letterlijk en figuurlijk in je kracht te staan en bied je drukke of stressvolle situaties makkelijker het hoofd.

Over Mandy

Yoga betekent voor mij niet alleen op een geweldige manier bezig zijn met je lijf, maar vooral mentale rust, focus, kracht, (zelf)bewustzijn en plezier!

Bewegen en dansen deed ik al van jongs af aan; van klassiek ballet, modern, jazz, professioneel showballet, hiphop, aerobics tot Tai Chi en Aikido. Inmiddels heb ik ruim 24 jaar ervaring als docente in jazzdans, overige dansbewegingsvormen en yoga.

Mijn kennismaking met yoga begon in de tijd dat yoga nog werd gezien als ‘zweverig en geitenwollensokken-achtig’ (en dat was het ook!). Destijds niets voor mij, totdat ik in 2001 – in blijde verwachting van mijn eerste kindje – begon met een cursus zwangerschapsyoga.

Mandy de la Croix

Hiermee begon mijn ‘Yogareis’. De rust die ik van nature in mij heb vond ik terug en ik werd mij bewust van het belang van een goede ademhaling. Na een aantal jaren Yoga te hebben beoefend was mijn enthousiasme zo gegroeid dat de Yogadocentenopleiding een logische volgende stap werd. Daarna volgden workshops en trainingen op het gebied van Yoga, meditatie en mindfulness. De (transcendente) meditatietechniek (TM) en Reiki volgens het Usui System for Natural Healing beheerste ik al eerder.

Dat lichaam en brein in verbinding staan werd mij steeds duidelijker en wakkerde mijn interesse aan voor de psyche van de mens; want hoe jij je voelt of dat wat je denkt heeft effect op jouw lichamelijke gesteldheid. Sinds 2019 ben ik SNRO HBO afgestudeerd mental coach aan Sonnvelt en combineer ik het geven van yogalessen en coachingsessies onder DELACROIX Coaching.

Dit alles heeft mij gevormd tot de persoon die ik nu ben. Ik ben ‘eager’ om mezelf nog meer te ontplooien op het gebied van yoga, coaching en vitaliteit. Mijn werkelijke inspiratie haal ik uit het dagelijkse leven en uit het lesgeven en de interactie met mijn leerlingen. Graag deel ik mijn ervaringen met jou en hoop ik een inspiratiebron te zijn voor jouw yogareis!

Leuk je te ontmoeten!

Namasté – Ieder mens is uniek: het unieke in mij, groet het unieke in jou.

Mandy de la Croix

Rust en energie facilitator en mental coach