Wat beweegt MandY

Ik wil je het waardevolle van yoga en dans laten ervaren, gewoon door te doen. Ieder mens ademt en juist die adem is de rode draad binnen de Yoga.

Yoga brengt zowel rust als energie en hebben we daar niet allemaal behoefte aan in ons drukke leven? Als je wilt kun je je eigen ‘oplader’ zijn. Door met regelmaat Yoga te beoefenen, zul je tal van positieve effecten ervaren en vitaler en bewuster door het leven gaan.

Graag geef ik je – maar gun het vooral jezelf – een uur quality time. Je zult merken dat dat ene uur je ook buiten de yogamat zoveel meer brengt. Door het beoefenen van jouw Yogapractice, zul je ervaren dat je letterlijk en figuurlijk in je kracht komt te staan en drukke of stressvolle situaties makkelijker het hoofd biedt.

Over Mandy

Yoga betekent voor mij niet alleen op een geweldige manier bezig zijn met je lijf, maar vooral mentale rust, focus, kracht, (zelf)bewustzijn en plezier!

Bewegen en dansen deed ik al van jongs af aan; van klassiek ballet, modern, jazz, professioneel showballet, hiphop, aerobics tot Tai Chi en Aikido. Inmiddels heb ik ruim 22 jaar ervaring als docente in Jazzdans, overige dansbewegingsvormen en Yoga.

Mijn kennismaking met Yoga begon in de tijd dat Yoga nog werd gezien als ‘zweverig en geitenwollensokken-achtig’ (en dat was het ook!). Destijds niets voor mij, totdat ik in 2001 – in blijde verwachting van mijn eerste kindje – begon met een cursus zwangerschapsyoga.

Tekengebied 1

Hiermee begon mijn ‘Yogareis’. De rust die ik van nature in mij heb vond ik terug en ik werd mij bewust van het belang van een goede ademhaling. Na een aantal jaren Yoga te hebben beoefend was mijn enthousiasme zo gegroeid dat de Yogadocentenopleiding een logische volgende stap werd. Daarna volgden workshops en trainingen op het gebied van Yoga, meditatie en mindfulness. De (transcendente) meditatietechniek (TM) beheerste ik al eerder.

Dit alles heeft mij gevormd tot de docente die ik nu ben. Het is een mooie basis en ik ben ‘eager’ om mezelf nog meer te ontplooien op het gebied van Yoga en vitaliteit. Mijn werkelijke inspiratie haal ik echter uit het lesgeven en de interactie met mijn leerlingen. Graag deel ik mijn ervaringen met jou en hoop ik een inspiratiebron te zijn voor jouw Yogareis!

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Namasté – Ieder mens is uniek: het unieke in mij, groet het unieke in jou

Mandy de la Croix